שאל את הרב

מה עניין שמיטה?

חדשות כיפה צוות ישיבת אלון מורה 11/01/06 20:29 יא בטבת התשסו

שאלה

שלום הרב!

מדוע אנו מצווים על השמיטה?

תשובה

שלום רב!
לשאלתך ודאי יש תשובות רבות, אך אכתוב לך בקיצור שלושה טעמים המופיעים בספר החינוך מצווה פד.
1. ישנן הרבה אמונות בעולם לאופן שבו העולם נברא. ישנן דתות שמאמינות שהעולם לא נברא אלא קדום. כלומר היה תמיד עוד מקדם ולא הקב"ה ברא אותו. היהדות ודאי מתנגדת לדיעה זו, ואומרת שהקב"ה הוא שברא את העולם.
לכן ביהדות ישנן מספר מצוות שבאות להדגיש, שהקב"ה הוא שברא את העולם. השבת וכן מצוות השמיטה מדגישות את העובדה שהעולם נברא ע"י הקב"ה . הקב"ה ברא את העולם בשישה ימים ואחר כך שבת. כך גם אנחנו עובדים שישה ימים או שש שנים ובשביעי שובתים.כך עניין השביתה ובריאת העולם עומד לפנינובתורה מתמדת, כל שבוע ופעם בשבע שנים בשמיטה.
כמו כן ציווה אותנו הקב"ה להפקיר כל מה שתוציא הארץ בשמיטה. זאת על מנת להמחיש כי יש אדון אחד לאדמה וזה הקב"ה, ולא הארץ מגדלת מכוחותיה באופן עצמאי. מכיוון שכך ברצונו הוא מצווה להפקיר את כל מה שהארץ מוציאה, כדי להוכיח את אדונותו על הארץ.
2. עניין נוסף הוא שהאדם לומד דרך זה שמפקיר את פירותיו בשביעית, לקנות את מידת הוותרנות.כי אין לך יותר נדיב ממי שנותן מבלי לקוות לקבל גמול.
3.האדם לומד לקנות בכך את מידת הביטחון בה'. כי מי שמפקיר את כל פירותיו במשך שנה אחת שלימה מובטח לו שלא תהיה בו מידת הקמצנות לעולם בצורה קיצונית. כמו כו יש בו מידה רבה של ביטחון בקב"ה שידאג לכל מחסורו.
אני מקווה שעניתי לשאלתך
בברכה
ברק

דברי תורה לפרשת השבוע

דברי תורה לפרשת השבוע

החלק הכי טוב בשולחן השבת שלכם: רעיונות קצרים, עמוקים ונגישים על פרשת השבוע היישר לתיבת המייל שלכם

✓ נרשמת בהצלחה

כתבות נוספות