מה מה' ומה לטובה???

חדשות כיפה צוות ישיבת פתח תקוה 26/02/06 11:05 כח בשבט התשסו

שאלה

בשבת הייתי באולפנא והיה לי ויכוח עם אחד המדריכים שבאו אלינו לשבת-הוא אמר שמה' זה רק מה שנעשה 1.בצורה טבעית(לדוגמא מחלות,צונאמי וכאלה...

2.מה שנעשה ע"י יהודי ליהודי אחר בשוגג(הדגשה על השוגג)

3.מה שנעשה ע"י גויים ליהודים במזיד כדיי לפגוע ביהודים כככל(לדוגמא השואה)

הוא טען שמעשה שיהודי עושה ליהודי במזיד כדיי להרע לו ולפגוע בו הקב"ה לא מעורב בזה,לא עומד מאחורי זה ואין לו שום קשר לכך הוא אולי לא מונע את זה אבל הוא יעניש את הרשע.זה יכול להוביל מצד אחד לכפירה שאין השגחה בעולם וה' לא עומד מאחורי כל דבר.ומצד שני זה נשמע הגיוני כי הקב"ה לא יעמוד אחרי מעשים רעים הוא לא יכוון משהו כזה ויתן לרשע רע כרשעתו.הוכחה לכך:"הכל בידי שמיים חוץ מיראת שמיים"

מה שהוא אומר מערער לי תפיסת עולם שלמה של דברים שהאמנתי בהם עד עכשיו,זה לא נשמע לי הגיוני שה' לא עומד מאחורי מעשים רעים שיהודי עושה ליהודי במזיד.למשל הוא אמר שגירוש גוש קטיף הוא לא לטובה ולא מה',ואם דוד המלך למשל או כל מישהו רציני מבחינה דתית אחר היה מחליט על נסיגת גוש קטיף הוא היה הולך אחריו בעיניים עצומות אבל בגלל שמי שהחליטו על הגירוש הם אנשים מושחתים שהחליטו על הגירוש בגלל מניעם מלוכלכים זוהי הרעה במזיד והקב"ה לא מעורב בזה ואין בזה שום עניין שזה לטובה.

התחלתי כבר להסכים עם הגישה הזאת אבל שוב התחלתי להתבלבל ואני כבר לא סגורה בכלל אם זאת גישה נכונה שהרי ה' מאחורי כל מה שקורה בעולם בין אם טוב ובין אם רע...וגם אם מישהו ח"ו אנס בחורה,שזה מעשה שהוא לגמרי במזיד הקב"ה כיוון שדווקא הבחורה הזאת תאנס?זה הגיוני?ומה?הקב"ה עומד מאחורי מעשים כאלה?מה קורה פה?אז מה התשובה???תודה רבה בבקשה להחזיר תשובה מהר כי זה מטריד אותי.

תשובה

אלו דברים הגובלים בכפירה בעיני . התנ"ך כולו א"כ שהנבואה מופיה בו שוב ושוב על מלכי ישראל החוטאים היא אינה נבואה של הקב"ה שכן אלו היו אנשים חוטאים לדת האלוקית ?????
האדם חי את חייו ועושה את מעשיו כתוצאה מרצונותיו /השקפותיו וחינוכו לאורך חייוומצפה לשעות נחת רוח לבוראו במעשיו. לתקן את העולם ע"פ מעשיו שנצטוה ע"י ה' ית' .
האם גם הקמת מדינת ישראל שהוא ברך עליה הלל עד הגירוש הנורא {אנו ממשיכים להתפלל גם אחריו} שהייתה בידי חילוניים "רשעים" כהגדרתו היא לא מעשה מאת ה' ??
האם ששת הימים שחילי צה"ל כבשו בה את מקום בית מקדשנו ,גם נכנס לתפיסה האמונית הזו ??
בעיני זו אמירה דמגוגית שכל מי שלומד תנ"ך מבין שהיא אינה עולה בקנה אחד עם המסופר בו!!
אנשים לא הלכו אחרי הנביא ולא שמעו לו אז מניין הבטחון של אותו בחור כי "אם היה עושה זאת דוד המלך הייתי שומע לו ?? אנשים זרקו את ירמיהו הנביא לבור כי חשבו שהוא ממציא מעצמו ?? אנשים רצו להרוד את דוד המלך כאשר אבשלום בנו מרד בו ??
המשיכי לשאול ולהדוק ולא לקבל כל אמירה שנאמרת ולא משנה מי האומר. אם שכלך לא מתיישר עם הדברים , בררי שוב .

לכי בכוחך זה והושעת את ישראל.
כל טוב ובשורות טובות, על בניינה של ארצנו הקדושה, ולא על מסירתה וחורבנה