מה מהות העולם?

חדשות כיפה צוות ישיבת פתח תקוה 25/02/06 18:49 כז בשבט התשסו

שאלה

שלום, אני לא כ"כ יודעת איך לכתוב בצורה יפה את השאלה ולכן אכתוב דוגרי:

1. מה מהות העולם? מה הקטע? מה המטרה?

2. מה הקב"ה רוצה מאיתנו? מה אנחנו צריכים לעשות עכשיו?

תשובה

שאלתך היא שאלה שמעסיקה רבות את עולם התורה וכן להבדיל את עולם הפילוסופיה , היהודית והכללית . אנו איננו יכולים לענות על השאלה הזו בצורה ברורה . אנו יכולים לענות על שאלת תכליתו של העולם אך לא על שאלת סיבתו. סיבתו אינה נאמרה לנו וכל הנאמר בזה הוא בגדר השערות. בעניין תכלית העולם נקדים כי התשובה תהיה חלקית ביותר כיון שא"א להקיף תשובה מלאה לשאלה זו .תשובה לשאלתך הנפלאה נבנית במשך חייו של האדם. אנו יודעים כי הקב"ה ברא את העולם . אנו יודעים כי הקב"ה בתחילת בריאתו שלו נזף באדם ובחוה על חטאיהם . אנו יודעים כי מעשה קין בהבל היה דבר שאינו רצוי בעיני ה' ית' ועוד ועוד סיפורים לאורך ספר בראשית ובתנ"ך בכלל . מסיפורים נוספים בספר בראשית אנו רואים כי התוכנית האלוקית כביכול !! נכשלה . הקב"ה, בהסתכלות שלנו, יצר עולם מלא "פגמים".והוא נוזף בנו , בני האדם על החטאים הללו ומקלל את האדם על חטאיו ובייחוד חטא האדם הראשון שהוריד את העולם ממדרגת הבריאה ואכמ"ל.
אלא שכמו שלקלקל ניתנה לאדם היכולת כך גם לקלקל.
הכל תוי בבחירתו של האדם בעולם .
אך אנו יכולים לדעת את רצונותיו מתגובותיו. אנו יכולים לדעת ע"פ תורתו את רצונותיו. על כך אנו מתפללים לפני לימדונו שלא יביאנו לידי תקלה בלימוד . ע"מ שנבין את דברי תורתו כראוי. ןלשם כך נברא העולם . לעשותא ת רצון ה' ית'וכך צווה אותנו בתורתו ית': אתם תהיו לי ממלכת כהנים וגוי קדוש". זה ענינינו: להפיץ בהיותנו "זרע אברהם אוהבי" את תורת ה', באומה הישראלית כמקפצה וכגרעין הקודש להפצתה לכל האומות כולן. זהו תהליך ארוך של מאות שנים שהולך ונבנה והולך ומתקדם תוך ירידותץ ועליות . זה בא יבוא . זה הובח לנו אך הדרך , הקושי והזמן שלה תלוי במעשי ידינו. אם... מוטב. ואם לאו שם תהיה קבורתכם . התנ"ך כולו מלמדנו על אפשרויות של גאולה שבאות והולכות , תלויות ועומדות בזמנים מסויימים שמאירים ועתידים להיות ימי גאולה -פשטתי את כותנתי . אם לא נשמור לעשות ככל מצוות התורה - דודי חמק עבר לו. ויד עוד הרבה מאוד להעריך באופנים השונים: שיעורים, בקריאת ספרים ולימוד תנ"ך בצורה מעמיקה. כל טוב ובשורות טובות