מה אומרת ההלכה לגבי:

חדשות כיפה הרב צבי קוסטינר 02/07/02 07:00 כב בתמוז התשסב

שאלה

בס"ד

שלום לכבוד הרב

מה אומרת ההלכה לגבי: 1.השתלת איברים חיוניים (כבד,לב,כליות)במקרה של התאמה רפואית?

2.מה אומרת ההלכה לגבי התמקחות עם חוטפים מה מותר ומה אסור?

3. לגבי שאלת החוטפים האם מתקיים דין רודף, ואם כן מה אומרת ההלכה לגבי שאלת המותר והאסור בחטיפה.

מאחר והלכות אלו מורכבות מאד, אודה לך אם תוכל להפנות אותי למקורות הספרות והפסיקה המתאימים, על מנת שאוכל לפתח את הנושא.

כל תשובה תתקבל בברכה

בתודה מראש, מישאל גרשון

תשובה

עין באנציקלופדיה הלכתית רפואית כרך שני ערך השתלת איברים (מחבר ד"ר אברהם שטינברג)
להלכה למעשה ח"ו שקורה מקרה והרופאים מציעים השתלה אז צריך לפנות לרב מוסמך