מהו גודל הכיפה שצריך לחבוש?

חדשות כיפה חברים מקשיבים 19/07/01 19:35 כח בתמוז התשסא

שאלה

שלום,

רציתי לברר אחת ולתמיד, ע"מ שאדע ואקיים, מהו גודל הכיפה שאני צריך לחבוש לראשי?

תודה מ"ראש"

אלעד

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום לך,
באשר לגודל הכיפה:
מידת חסידות - כיפה המכסה את כל הראש או רובו.
מעיקר הדין - מותר לשים כיפה קטנה על הראש אע"פ שאינה מכסה את רוב הראש , ובלבד שתהיה נראית היטב מכל צדדי הראש, הן מלפנים והן מאחור.
מקורות- יחוה דעת חלק ד', סימן א'. ילקוט יוסף חלק ראשון סימן א' , סעיף ד'.

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן