לשון הרע

חדשות כיפה הרב רונן לוביץ 19/06/06 21:34 כג בסיון התשסו

שאלה

שאלתי היא מה אני עושה במקרה שאהורי מדברים לשון הרע ואני נמצאת בשולחן ואין באפשרותי לשנות את נושא שיחתם או כיוצא בזה.. מה אני אמורה לעשות כאשר דבר כזה קורה?

תשובה

עמית שלום,
עליך להשתדל לא להקשיב לדברים, ואם בכל זאת את שומעת עליך לשים לב שלא יכנסו לליבך ואל תקבלי את הדברים הרעים ששמעת כאמת.
חשוב יותר לנצל את ההזדמנות המתאימה כדי לדבר עם היושבים מאחוריך, ולהפנות את תשומת ליבם לחובה להיזהר יותר בדיבור לשון הרע. יש לעשות זאת בעדינות רבה וברגישות, כשכוונתך לתקן מתוך כנות ואכפתיות מבלי לפגוע בהם.
בברכה
רונן לוביץ