לשון הרע באישה הכושית

חדשות כיפה צוות ישיבת פתח תקוה 02/04/06 21:35 ד בניסן התשסו

שאלה

"ותדבר מרים ואהרון במשה על אודות האישה הכושית אשר לקח כי אישה כושית לקח" במדבר י"ב,א

איזה לשון הרע היה כאן, האם אהרון נענש? אם כן במה, אם לא אז למה לא הרי גם שמיעת לשון הרע אסור ואף חמור יותר.

תשובה

לפי החזקוני והראב"ע כשלו בלשה"ר כי אמרו על משה "כי לא נמנע לשכב עם ציפורה, רק בעבור שאיננה יפה". לפי המדרש אף אהרון לקה בצרעת, אלא שהתורה הסתירה זאת. או שנוכל לומר, שרק המספר לוקה, ולכןלא לקה אהרון.