לק

חדשות כיפה הרב אמיתי אחיה 17/02/06 00:53 יט בשבט התשסו

שאלה

שלום וברכה!

רציתי לשאול אם מותר לשים לק, אם יש איסור לצבעים מסוימים, מהם גבולות החציצה- והטעמים...

אני שמה לק בכל הצבעים(גם כהים), ואני שמה רק כי אני אוהבת, בלי קשר למה חושבים עלי, ואני חושבת שאני מתלבשת די צנוע, כך שאין תשומת לב מרובה לציפוניים שלי...

תודה רבה!!

תשובה

בס"ד שלו' נחמה,
אני מוכרח להודות לפני שאני עונה לך שאינני יודע בדיוק את ההבדלים בלקים השונים בין כהים לבהירים מה צנוע ומה פחות. אבל מה שאוכל לומר הוא שבקצור שולחן ערוך (גאנצפריד) נאמר שמלבושיו של האדם מישראל (בין איש בין אשה)יהו מורים על צניעות. דבר המושך תשומת לב בכוונה אינו מורה על צניעות. משיכת תשומת לב תלויה מאד במנהגי החברה, לדוגמא יש חרדים שאוסרים לכסות את הראש במטפחת אפילו שעל הפאה הנוכרית יש פקפוקים הלכתיים מפני שהדבר מושך תשומת לב. אם כן, את יודעת הכי טוב אם נכון לצבוע את הצפרניים בגילך בחברתך ובאילו צבעים.
כאשר הלק על הצפרניים עשוי בצורה הנכונה הוא אינו מהווה חציצה לנטילת ידים אבל אם הוא כבר נסדק או מתקלף וכד' הרי הוא חוצץ בנטילת ידים וצריך או להוריד אותו או לצבוע מחדש - וזו כשלעצמה סיבה מספקת לא להתעסק עם לק.
בברכת הצלחה
אחיה שלמה אמיתי