לצאת עם שתי בנות במקביל

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 30/09/02 01:32 כד בתשרי התשסג

שאלה

ניפגשתי עם בחורה אחת ותוך כדי הציעו לי אחרת והסכמתי ויצא שהייתי תקופה במקביל עם שתים. עכשיו מאחת כבר נפרדתי אך השאלה שלי עם עברתי עברה כלשהיא ואם אני צריך לבקש מהן מחילה ואם בכלל לספר להם על כך. במיוחד לראשונה.שממנה נפרדתי..דרך אגב זה היה מזמן אך מתריד אותי אם צריך לעשות על זה תשובה(גם מצד בין אדם לחבירו וגם מצד בין אדם למקום) תודה .

.ח.

תשובה

האמת היא שזה מאוד לא בסדר לצאת עם שתי בנות במקביל. הלב של האדם הא אחד ואינו יכול להיות מחולק לשנים. אם הראשונה היתה יודעת שאתה יוצא עם אחרת היא לא היתה מסכימה כלל לצאת איתך. זו לא השערה – זו ודאות.
אתה חושב כי פגישתך עם האחרת לא השפיעה על החלטתך בנוגע לבחורה הזו. והאמת היא שהיא בודאי השפיעה מאוד. כך לפעמים חושב אדם (נשוי או בחור או רווק) שהסתכלותו על נשים אחרות לא פוגעת ביחסיו עם משודכתו\אשתו.
איך היא יודעת?
איך היא תדע?
איך היא תרגיש?
והאמת היא שזה נחרט חזק חזק בלב. ואתה רואה איך שזה משפיע עליך אחרי זמן.
למעשה אל תבקש ממנה סליחה כיון שזה עלול לפגוע עוד יותר. אבל אתה לא פטור מלעשות מאמץ לסייע לה בעקיפין. לחפש ומצא לה חתן ברמתה. ולהשתדל שהשידוך יגיע אליה בדרך אדם שלישי. כי אולי אם זה יבוא דרכך – זה עלול לפגוע וכד'.