לעשות מה שבא לי

חדשות כיפה הרב ארז משה דורון 10/01/06 23:33 י בטבת התשסו

שאלה

יש לי שאלה לכבוד הרב

הנני בוגר ישיבה גבוהה ואני משתדל לעבוד את ה'

אולם יש זמנים שבהם אני נהנה לעשות דברים שאינם נחשבים כאידיאליים כמו משחק במחשב וכו ולשם רצוני פונה אני כבן 20(קצת יותר) ולומד כעת בעתודה במכון לב. שאלתי היא האם באותם זמנים עלי לכפות את יצרי ולעשות דברים טובים ומועילים כמו שיעורי בית והתנדבויות או שניתן "לוותר" מידי פעם מה שלא הייתי רגיל לעשות עד עכשיו. וכן כשכל החברים עושים דבר אחד האם יש עניין להמנות עליהם גם אם זה לא כ"כ חשוב. איני יודע אם ניסחתי את השאלה כמו שצריך אבל אני מקוה שלפחות העיקרון ברור, אשמח אם כבוד הרב יענה לי בהקדם, תודה

אביעד

תשובה

לאביעד היקר,
אדם הוא יצור מורכב. צריך לנהוג עם עצמו בעדינות. בוודאי שהעיקר הוא למלא את זמננו במעשים טובים ובלימוד התורה, אבל זה בהחלט לגיטמי לפעמים לתת מנוחה למוח, לנוח, לעסוק בדברים סתמיים, להרפות מתח. וכבר אמרו חז"ל בחכמתם: "עיתים ביטולה של תורה זהו קיומה", כלומר שדווקא על ידי הביטול המוח מתרענן וחוזר אל הלימוד ביתר שאת וברצון מחודש. כמובן שאין זה היתר לעשות שום דבר נגד התורה חלילה. אבל כאשר מדובר בדברים המותרים, האדם בהחלט יכול ואפילו צריך, לתת לעצמו ולמוחו מנוחה והפסקה.
בהצלחה,
ארז