למודי חול

חדשות כיפה הרב מאיר נהוראי 25/11/03 07:13 ל בחשון התשסד

שאלה

שלום לכבוד הרב

רציתי לשאול מה יחס היהדות ללמודי חול. האם ראוי להעמיק גם בלמודי חול או לא

תשובה

שלום וברכה

למודי חול חשובים הם להתפתחותו של האדם ולהתפתחותה של חברה. השכלה כללית יש בה כדי להפרות את תורתך ולנטוע בך דעת. אולם, הכל במידה במשקל ובמנין. בשלב הראשוני אנו מתחנכים לתורה ועיקר עיסוקנו הוא בתורה. עליך ללמוד ולדעת את ה' דרך התורה והיא העיקר. אולם נכון הדבר לשלב גם לימודי חול שיעניקו לך באופן אישי ובעתיד יהיו הבסיס לעיסוקך היום יומי. הלמודים הם לא רק להוצאת תעודת בגרות הלימודים הללו יוסיפו לך יד בתורה וישפיעו על עולמך הרוחני. אל תראה בלמודים אלה עיסוק בדיעבד אלא לכתחילה עליך לראות בלמודים אלו צורך. אולם מצד שני, עשה תורתך קבע ועיקר

בברכת והגית בו יומם ולילה

מאיר נהוראי