למה לא משנים את "יקום פורקן"?

חדשות כיפה צוות ישיבת ההסדר מעלות 29/01/03 19:31 כו בשבט התשסג

שאלה

לרב שלום.

רציתי לדעת מדוע בתפילת "יקום פורקן" אנו מזכירים את ראשי הישיבות וראשי הגולה בבבל. והרי ידוע לנו כי זה לא כ"כ רלוונטי לימינו. ובוודאי זה נכון לגבי בבל.

הרבה תודה על תשובתך.

טל נוימן אולפנת חורב ירושלים.

תשובה

לרבות מהתפילות יש יסודות עמוקים ולא תמיד מה שגלוי לעינינו הוא הכל. ועל כן אנו איננו ממהרים לשנות הנהגות והלכות מעשיות. ישנם שינויים עם הזמן אך אנו לא נשנה 'בידיים', ודווקא השורשיות וההליכה במסורת אבותינו הם הבסיס האיתן הנותן לנו יכולת להגדיל את התורה כיום.
וביחוד שאין בזה שום טורח ויש לברכה משמעות גם אם לא זו המדויקת שנתחברה לשמה.

ברכה והצלחה

צוות שו"ת ישיבת מעלות