שאל את הרב

למה יש רע בעולם

חדשות כיפה הרב אפי קיציס 09/07/06 09:51 יג בתמוז התשסו

שאלה

בס"ד

שלום.

יש לי שאלה שנורא מטרידה אותי בזמן האחרון.

אני מאמינה בקב"ה ואני סומכת עליו שכל מה שקורה זה לטובה, אבל יש דברים שנורא קשה לי להבין למה הכל לא יכול להיות טוב?? כמו למשל למה יש רוצחים בעולם?? אם זה תלוי בקב"ה אז למה יש אנשים כאלה?? למה יש מלא ילדים שהם ילדים מוכים?? למה הם צריכים לסבול??

למה הקב"ה לא יכול לעשות את הכל טוב??

אני מקווה שתוכל לענות לי על השאלה.. תודה רבה רבה.. ויישר כוח!

תשובה

לשואלת שלום רב
שאלה זאת היא אכן קשה וארוכה ועסקו בה גדולי העולם לאורך כל הדורות, החל מירמיהו ואיוב ועד ימינו. אומר לך רק כמה מלים קצרות.
אכן הקב"ה לא ברא עולם מושלם. הוא יכול היה לברוא עולם נוסף של מלאכים, בלי חולשות בלי יצרים בלי טוב ורע. אבל הוא החליט לברוא עולם עם נסיונות עם חולשות עם בחירה חופשית. וכאשר יש עולם כזה אז יש אכן סבל. וזהו ייעודנו, לתקן את עצמנו, ולתקן את העולם. להביא את המציאות כולה למצבה השלם. להביא את העולם כולו לכך שהרע ייעלם ויתוקן וזאת ע"י התקרבותנו לה', ע"י לימוד תורה וקיום מצוות ועשיית חסד.
בברכה
אפי קיציס

דברי תורה לפרשת השבוע

דברי תורה לפרשת השבוע

החלק הכי טוב בשולחן השבת שלכם: רעיונות קצרים, עמוקים ונגישים על פרשת השבוע היישר לתיבת המייל שלכם

✓ נרשמת בהצלחה

כתבות נוספות