למה יש רבנים שמתירים מחנות קיץ מעורבים

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 25/09/02 16:37 יט בתשרי התשסג

שאלה

בס"ד

אבקש לדעת מה הסבות והדיעות להיתרים שנתנן

הרב שי פירון הרב דרוקמן (והרב מוטי אלון לפי מאמר של הרב פירון) ליציאות למחנה. הרי בימינו אין חשש להתבוללות (וכל ההיתרים של פעם היו מחשש התבוללות)

בתודה מראש

וי-ישר כח ענק על האתר

תשובה

בס"ד

שאלתי אישית חלק מהרבנים שמוזכרים כאילו נתנו היתר לכתחילה לחברה מעורבת ואני אצטט לך את מדברי הרב צפניה דרורי שליט"א ציטוט מדויק שאמר: "אם במקום בני עקיבא תחפש חברה אחרת להפגש עם בנות – עדיף בני עקיבא . אם במקום זה תהיה בחברה נפרדת – עדיף בלי בני עקיבא" עכ"ל.
הרב דרוקמן התבטא במילים יותר נוקבות על הבעיותיות של חברה מעורבת ואני מקווה להביא ציטוט מדויק מדבריו כמו שהבאתי מפי הרב צפניה דרורי שליט"א.
דיברתי עם הרב פירון ואין שאלה כי לדעתו במחנות המעורבים יש תופעות שליליות. אני סבור כי אין ללכת אליהם והוא סבור שיש ללכת ולהשפיע. לא קשה לי להבין מה עומד בבסיס מחשבתו ואני מניח שלא קשה לו להבין מה עומד בבסיס מחשבתי.

בכל מקרה כולם חושבים שחברה מעורבת היא שלילית וצריך לעשות כל מאמץ לבנות חברה נפרדת כי חברה מעורבת מטבעה מזמינה צרות רוחניות ו,,,מעשיות.