שאל את הרב

למה ה' ברא את הנצרות והאיסלאם?!

חדשות כיפה חברים מקשיבים 05/05/06 15:51 ז באייר התשסו

שאלה

קראתי פה באתר שאלה ותשובה על-איך הקב"ה מעדיף עם אחד עלפני כל העמים,ואחרי שגמרתי לקרוא עלתה לי בראש שאלה--- איך הקב"ה ברא את הנצרות והאיסלאם שהוא יודע שהם לא מאמינים בו (האיסלאם אולי כן בדרך מסוימת אבל הנצרות בכלל לא)- אם הקב"ה רוצה ששמו יקודש בעולם-למה הוא צריך לברוא דתות שעושות ההפך ומרחיקות ממנו אולי אנשים... אני אשמח לתשובה -זה די דחוף לי כי זה ממש מטריד אותי.. אני מקווה שתענו כי אני לא בטוחה שהשאלות שלי מגיעות אליכם או משהו כזה-פשוט שלחתי לכם כבר 2 שאלות ולא קיבלתי תשובה אבל לא נורא!!

שבת-שלום ותודה רבה.

תשובה

שלום לך,

לפני הכל, אני מאד מצטער שלא קיבלת תשובה על שאלותייך. אולי תוכלי לשלוח את השאלות שוב (אלי או לאתר). נשתדל גם לבדוק מדוע שאלותייך לא נענו. בכל אופן, אל תהססי לשלוח שאלות להבא.

השאלה שלך היא שאלה מאד טובה שנוגעת ברמות הכי גבוהות של הנהגת ה´ את העולם. לפני הכל, חייבים לזכור שאיננו יודעים כיצד הקב"ה מנהיג את עולמו. אמנם הקב"ה גילה לנו שהוא רוצה שיתקדש עולמו, ושזה יעשה ע"י שמירתנו את המצוות, אבל הקב"ה לא גילה לנו אלו תהליכים עולמיים נוספים יובילו לקידוש שמו בעולם.

קודם כל יש לזכור שהקב"ה אינו מתערב בבחירה החופשית של בני האדם. הרצון לעבוד אלוהים אחרים ולא את אלוהינו נובע מתוך בחירה ולא מתוך כפיה. הרצון להמציא דת חדשה תלוי ברצון האנשים שיצרו אותה.
אך את צודקת שגם דבר הנתון לבחירה נכלל תחת הנהגתו של הבורא יתברך ומכוון לקידום תהליכים בעולם. לכן נראה לי שבמקום לענות על שאלתך "איך הקב"ה ברא את הנצרות ואת האיסלאם", עדיף לראות אלו תהליכים קידמו הנצרות והאיסלאם בעולם לקראת גילוי שם ה´ בעולם. אני חושב שניתן לדבר על שתי תרומות מרכזיות:

א. יחוד ה´. בזכות דתות אלו, הסתלקה מהעולם המערבי עבודת האלילים והתפשטה האמונה באל אחד.

ב.אמונה בגאולה. הרמב"ם כותב בהלכות מלכים שבזכות הדתות האלו, אנשים מדברים על גאולה ומשיח, והמודעות והרצון להגאל מקדמים את העולם לקראת הופעתו של משיח צדקנו. במילים אחרות, הדתות האלו מקרבות את כל העולם לקראת האמונה ביהדות.

כמובן, שדתות אלו התנכלו ומתנכלות מאד לעם ישראל, אבל כאמור – אלו סודות הנהגת ה´ בעולם, כיצד להוביל את העולם לגאולה השלימה.

מקוה שעזרתי במעט. אם את חשה שלא עניתי די על שאלתך או אם יש לך שאלות אחרות, את יכולה תמיד לשלוח לי שוב, או לשאול באתר.

טוביה

tsbias@actcom.co.il

כתבות נוספות