ללא נושא

חדשות כיפה הרב אלישע פיקסלר 17/12/03 14:34 כב בכסלו התשסד

שאלה

לכבוד הרב!

שוחחתי עם אדם חרדי וטענתו היא כזו:אני בבוקר מברכים:"..שלא תביאני לידי ניסיון.."

אז בעצם האדם לא יכול לבקש מהקב"ה ולא לעשות דבר.אלא עליו מוטלת האחריות להשתדל כמה שיותר שלא להגיע לידי הניסיון".

ולכן אולי דרך הסגירות של החרדים היא החיובית.

ואילו אנו-איננו עושים את ההשתדלות.כי למה שלא תהיה אישה ראש אולפנא.

ולמה שגבר יעשה שיחה לבנות..

איך אדם[בן]יכול להיות מחנך שדל בנות,הרי בזה הוא "פותח בפניו" אפשרויות לעבירה חלילה..

אני אישית לא מסכימה עם הסגירות.אני חושבת שאי אפשר להתחבר לעם שלי אם אני כל חיי אסתגר בתוך בועה.אבל קשה לי להסביר לו ולנסח[לאדם החרדי] את האידיאולוגיה שבזה[שאולי לא נספגה בי מספיק.או שאין לי מודעות אליה..]

אודה לך מאוד אם תוכל להשיב לי על שאלה זו במהרה.זה ממש חשוב.

תודה רבה וכל טוב...ורד.

תשובה

לורד
השלום והברכה
אכן התפילה שלא נבוא לידי נסיון פן נהיה לבוז חרוטה היטב על לוח ליבנו, ואף אנו אומרים אותה מידי יום.
עם זאת הקב"ה מזמן לנו את הנסיונות כפי שניסה את אברהם. בעצם זה שנבראנו בעלי גוף, עם יצר הרע, ובעלי יכולת של בחירה חופשית אות הוא לנו כי עולמנו עולם של התמודדות הוא וכדברי חז"ל ששמו בפי משה כנגד המלאכים שבקשו לקבל את התורה : "יצר הרע יש לכם... תורה למה תהא לכם" (מסכת שבת פח, ע"ב). ולכן כאשר דבר נראה לנו שהוא אמיתה של תורה ואותו ה' ציוה שנעשה, אנו עושים רצונו באהבה ובליבנו תפילה שלא נבוש ולא נכשל לעולם ועד. לעומת זאת נסיון שאינו הכרחי כלול הוא בבקשתנו שלא להתנסות בו. אנו מתנגדים לשיטה החרדית בשל הבנתנו את דבר ה' כמצווה אותנו בעת הזאת עת גאולת ישראל לגלות את דבר ה' בכל רבדי המציאות כל אחד וכל ציבור לפי יכולתו וכשרונו, ולא להסתפק בגילויו על ידי ד' אמות של הלכה בלבד.
ללא קשר ישיר לנושא, פשוט הוא בעיני שעדיף אישה מחנכת לבנות לא רק מבחינת הנסיון שנחשך כאו אלא בעיקר בשל הקשר הטבעי יותר והעמוק יותר שבדרך כלל נוצר בין נשים ללא כל צורך במחסומים שצריך שיוצרו במקרה של מחנך לבנות וכמדומני שאכן תהליך זה הולך ומתרבה במחוזותינו.
שאי ברכה
אלישע פיקסלר