ללא נושא

חדשות כיפה הרב שמואל זעפרני 26/07/03 15:41 כו בתמוז התשסג

שאלה

שלום לרב!

בשבוע שעבר הפניתי שאלה לרב מרדכי אליהו שליט"א בעניין מניעת הריון ע"י גלולות. הרב ענה לשאלתי שיש לגשת לרופא שיאשר כי הגלולות לא יפגעו ביכולתי ללדת עוד.

דרך צד שלישי , דרכו עברה השאלה ,שמעתי כי הרב אמר פעם בישיבת המאירי לאברכים בשם הרב מרדכי אליהו כי אם הסיבה למניעת ההריון היא כלכלית , המצב רק מחריף בעקבות מניעת ההריון (או משהו דומה).

אחת הסיבות שברצוני להשתמש בגלולות היא באמת כלכלית אולם יש גם סיבות נוספות . אשמח לתשובה מהירה בנושא , אני מבולבלת מאוד ולא יודעת מה לעשות..

תשובה

שלומית שלום,
משמעות תשובת הרב היא שיש לבדוק שמניעת הריון מבחינה ריפואית איננה פוגעת ביכולת הילודה,ורק לאחר מכן יש לגשת לרב ביחד עם הבעל ולפרט את הסיבות שלך למניעת הריון ולקבל היתר לכך.
בברכה וכל טוב
שמואל זעפרני