שאל את הרב

ללא נושא

חדשות כיפה הרב אליעזר אלטשולר 19/01/06 08:33 יט בטבת התשסו

שאלה

1. מה דין ביצה שנמצא בה דם? (האם משנה גודל הדם?)

2. תפילת מנחה המתקיימת באופן חד-פעמי בכיתת לימוד (שללא ספרי קודש) - האם אומרים תחנון? (האם נופלים או אומרים ללא נפילה או שלא אומרים כלל? האם יש הבדל בין ירושלים לשאר מקומות?)

3. ידיד חילוני נתן לי לחם עם ריבה. לטענתו הלחם של אנג'ל (כשר), אך לגבי הריבה לא ידע להגיד האם היתהחותמת כשרות על הקופסה. האם מכשירים כי אומרים כל דפריש מרובא פריש? (9 חנויות מוכרות שחוטה ואחת נבלה וכו')

תשובה

בע"ה
שלום רב,
1. אם הביצה איננה מופרית , כמו כל הביצים הנמכרות היום בחנויות תחת פיקוח, הרי הדם הזה אינו את הביצה כולה אלא צריך רק להוציא את הדם ולזרוק אותו, ואת הביצה לאכול.
אם הביצה היא "ביצת משק", כלומר ממקום שבו מסתובבים גם תרנגולים, הרי הדם הזה יכול להיות תחילת היווצרות של אפרוח, ואז הביצה כולה אסורה.
2. בירושלים נהגו ליפול אפיים גם במקום שאין ספר תורה, אבל בשאר הארץ - לא.
בכל מקר אומרים תחנון, אם יש עשרה אז עם י"ג מידות ואם ביחיד אז רק את התחינה ,עם או בלי נפילה.
3. אני לא ראיתי בארץ ריבה לא כשירה הנמכרת החנויות , (יש כמובן ריבות ביתיות), אם כי אני בטוח שבמגזר הערבי יש.
אם הוא קנה אותה בחנות מוכרת, סופר כלשהו, - אינני רואה סיבה שלא לסמוך על הרב כפי שאמרת.
בברכה, אליעזר

כתבות נוספות