ללא נושא

חדשות כיפה הרב אלעזר אהרנסון 03/04/05 13:43 כג באדר ב'

שאלה

אבי נולד במזרח אירופה למשפחה שהיגרה לשם מספרד לפני מלחמת העולם. בבית תמיד נהגנו לפי מנהג ספרד.

כיום לאחר שהתחנתי (אשתי באה מבית אשכנזי) אנו מתלבטים האם אנו צריכים לנהוג לפי מנהג ספרד או אשכנז (במיוחד עכשיו לקראת הפסח).

האם להמשיך לפי מנהג ספרד (כפי שנהגו במשפחתנו מאז ומעולם) ואז האם אשתי גם מחוייבת בכך? או (כמו שאשתי טוענת) לפי מנהג אשכנז כיוון שאבי נולד שם ולכן נחשבים לאשכנזים.

תשובה

מבחינת המנהג אין משמעות למקום הולדתו הגאוגרפי של אביך. אם מאז ומעולם נהגתם לפי מנהג ספרד, וכך נהג גם אביך, זהו מנהגך.
כאשר בני זוג מתחתנים, מקובל שהאשה מקבלת את מנהג בעלה. כאשר אשה משנה את מנהגה ומקבלת את מנהג בעלה, יש לעשות התרת נדרים.
כל טוב