לינה במלון בתקופת בין המצרים

חדשות כיפה הרב אורן דובדבני 14/07/01 18:49 כג בתמוז התשסא

שאלה

מחר ההורים שלי נוסעים לבית מלון

והייתי רוצה לדעת האם מבחינה הלכתית מותר לללכת איתם בתקופת בין המצרים (מן הסתם זה נחשב כהנאה).

אנא ענה לי דחוף !!!!

שבוע טוב

שלומי

תשובה

שלומי שלום
מפאת קוצר הזמן לא אאריך בצרוף המקורות לדין זה אבל אוכל לענות לך כי אין בכך שום איסור ושום בעיה הלכתית .
ימי בין המצרים לא נאסרו אלא באיסורים מאוד מסוימים ומאד מוגדרים וגם זה מצד הדין החל מראש חודש אב ורק האשכנזים מקבלים על עצמם להוסיף מי"ז בתמוז אולם בכל מקרה לינה במלון - למרות שאתה מגדיר אותה כסוג של הנאה איננה אסורה
בברכה נאמנה
הרב אורן