לימוד גמרא עצמי

חדשות כיפה הרב יוסף אלנקווה 12/10/02 23:57 ו בחשון התשסג

שאלה

לכבוד הרב שלום רב!

אני רוצה להתחיל ללמוד גמרא באופן עצמאי, מחשש שלא יהיה לי זמן ללכת בשעות כאלה או אחרות לשעורים, אלא בזמני הפרטי.

איך אתחיל זאת, תוכל לכוון אותי?

נ.ב. אני עכשיו בן 19 ולמדתי בתיכון חילוני, אבל אני מסורתי שמתחזק

תשובה

שלום שלום לך.

ראשית הנני מברך אותך על צעדיך החשובים בדרכה של תורה , כה תוסיף בהצלחה בעזרת השם .

אינני יודע מה למדת וכיצד יש לך הבנה היום בגמרא .
בהנחה שאלו הם הצעדים הראשונים , כי אז חשוב מאוד להשתתף בשיעור או ללמוד עם מישהו שיודע גמרא .
כי ישנם מושגים רבים שחשוב לדעת אותםם.
אמנם את פירושי המילים אפשר להבין - אם יש לך גם גמרא בהוצאת הרב שטיינזלץ , אך זה לא מספיק .

הנני מייעץ לך להשתדל ולחפש מישהו שילמד עמך קמעא קמעא לפי הזמן שתוכל להקדיש ללימוד, כדי שזה יסייע לך בהמשך .
ואם בכל זאת זמנך קצוב ואינך יכול למצוא זמן ללימוד קבוע , ישנם היום אפשרויות רבות של לימוד גמרא , עם מהדורות מסבירות , עם קלטות , בטלפון , באינטרנט יש אבל זה עדיין לא רציני , לצערי .
אשמח אם תעדכן אותי מהי הדרך הנראית לך כדי שאמסור לך פרטים לגבי לימוד הגמרא , בדרך המתאימה לך .

אגב , אם לא אכפת לך , כתוב באיזה איזור אתה גר , אולי מישהו מהגולשים ירצה ללמוד איתך ביחד ???
בהצלחה רבה , מחכה לתשובתך הרמה .