לימוד בשעת תפילה

חדשות כיפה הרב צבי קוסטינר 02/10/02 15:57 כו בתשרי התשסג

שאלה

אודה לרב אם יוכל לענות על שתי השאלות הבאות:

1. האם מותר ללמוד בעקימת שפתיים בין ישתבח ליוצר, וכן בין 18 לחזרת הש"ץ.

2.האם אפשר להניח תפילין בין ישתבח ליוצר, לכתחילה (אני מעוניין לומר פסד"ז במקום אחד, ולעבור למקום אחר להמשך התפילה).

תשובה

שלום רב,
1. אסור ללמוד בדיבור בין ישתבח ליוצר.
בין שמונה עשרה לחזרת הש"ץ אסור ללמוד בדיבור.
בחזרת הש"ץ כתב המ"ב סימן קכ"ד אות י"ז :"ע"כ יש להיזהר מלומר תחנונים וללמוד בעת חזרת הש"ץ ואפילו אם מכוונים לסוף הברכה לענות אמן שלא תהיה אמן יתומה כמו שנתבאר, גם כן לא יפה הם עושים, שאם הלומדים יפנו ללימודם עמי הארץ ילמדו מהם שלא להקשיב לש"ץ ויעסקו בשיחה בטלה ח"ו ונמצאו מחטיאים את הרבים".

2.לכתחילה עדיף להתפלל במקום אחד. וכן לכתחילה עדיף להניח תפילין לפני פסד"ז ולומר פסד"ז עם תפילין,
ולהמשיך במקום אחר עם התפילין.
בדיעבד מותר להניח תפילין בין ישתבח לברכו ולברך עליהם. עיין סימן נ"ד סעיף ג' ובמשנה ברורה שם.

בברכה, צבי קוסטינר.