לימוד באוניברסיטה

חדשות כיפה הרב שי פירון 16/07/01 18:46 כה בתמוז התשסא

שאלה

האם יש בעיה הלכתית בבחירת האוניברסיטה כמקום לימוד?

מקורות!!!

תשובה

ב"ה

לירז,
ברכת ה' עלייך!

אינני מבין את השאלה. ברור שאין שום איסור עקרוני ללמוד באוניברסיטה מצד עצם הגדרתה כאוניברסיטה. וכי יעלה על הדעת שיש איסור ללמוד הנדסה או רפואה?
יחד עם זאת ההליכה לאוניברסיטה דורשת הכנה ראויה למפגש עם סטודנטים שחלקם רואים את עולמם הרוחני באופן שונה ממךמה שעלול לגרום לעימותים רעיוניים ומעשיים רבים. לכן עלייך להכין את עצמך לקראת ההליכה לאוני., לחזק את השקפת עולמךואת קשר שלך לגורמים רוחניים שיוכלו להנחות אותך בעת צרה וצוקה.
בה בעת, יש לציין שמקצועות שהלימוד בהם כולל חשיפה בעלת עוצמות גבוהות לעולם של ערכים, עמדות ודעות השונות מעולם התורה, מצריכות בירור נפרד. מקצועות כגון ספרות, תקשורת ועוד זוקקים זהירות גדולה.
ככלל, אם יש את המקצוע שבו את חפצה ללמוד במכללה או באוני. דתית, הרי שיש עדיפות גם בשל היכולת לשלב את הלימוד בעיסוק בקודש, מה שיסייע לך לשמור על הזיקה הפנימית שלך כראוי.

אבל, בכל מקרה, אין לאסור איסור גורף ביחס ללימוד באוניברסיטה.

בברכה,

שי

נ.ב.
*מובן שיש ערך לבחינת התשובה באופן פרטני לאישיותך ומידותייך.