להשתמש במחשב צרוב

חדשות כיפה הרב דוד פנדל 07/06/06 23:58 יא בסיון התשסו

שאלה

יש לנו מחשב שקנו אותו לפני כמה חודשים.

התברר לי שמי שהתקין לנו את כל תכנת "windows" התקין את התוכנה צרובה! - האם מותר לי להשתמש במחשב? או מה אני צריך לעשות?

עוד נקודה - חבר שלי (שאפשר לסמוך עליו מבחינה הלכתית) אמר לי שהרב דב ליאור שליט"א אמר לאמא שלו (או משהו כזה) שמותר להוריד שירים וסרטים מהאינטרנט כיוון שכל מה שנמצא באינטרנט נחשב פרוץ ומותר לצרבו - נשמע לי מוזר, מה אני אמור לעשות?

תשובה

• באופן עקרוני אתה אמור לרכוש תוכנת WINDOWS חדשה. (ישנה סברה להקל היות ומדובר בחברה של גויים אבל הרבה פוסקים נוקטים שזה גזל ממש שנאסר אף מגויים).
• אמנם כך סובר הרב ליאור. אבל בשם הרב אלישיב ועוד פוסקים נאמר שאין זה נחשב להפקר היות והיוצר אינו מתיאש מכך!
הרב אריאל בר-אלי