לאן מתגייסים חיילי ההסדר?

חדשות כיפה צוות ישיבת ההסדר מעלות 13/02/03 20:41 יא באדר א'

שאלה

לכבוד הרב

רציתי לדעת לאן מתגייסים חיילי ישיבות ההסדר?

וכן מתי ואיך?

תודה

תשובה

שואל יקר!

חיילי ישיבות ההסדר יכולים להתגייס לכל חטיבות החי"ר ואף לסיירות החטיבתיות.
מדי פעם ישנו גיוס לגדוד חרמ"ש (דוכיפת/לביא). במקביל ישנם המתגייסים לשריון או תותחנים.
ישנה אפשרות להתחיל קורס טייס במסגרת ההסדר (אם נופלים - חוזרים למסגרת ההסדר).
חיילים בעלי פרופיל נמוך מתגייסים לתפקידים לא קרביים: חובשים, מודיעין, רב"צ, פיקוד העורף וכד'.
הגיוס הוא לאחר שנה וחצי בישיבה לתקופה של שנה וארבעה חודשים (למעט סיירות וטייס) לאחר השירות חוזרים התלמידים לתקופה של שנתיים בישיבה.
ישנה גם אפשרות לצאת לתפקידים פיקודיים במהלך השירות.
(ישנם שינויים בדברים אלה מישיבה לישיבה אולם לא שינויים משמעותיים)

ברכה והצלחה

צוות שו"ת ישיבת מעלות