לאה אמנו

חדשות כיפה צוות ישיבת קרני שומרון 25/01/06 14:14 כה בטבת התשסו

שאלה

במה היתה שונה לאה אימנו משאר האמהות שלא נתעקרה?

תשובה

לשואל היקר שלום.
מבחינה מסויימת בפסוק עצמו יש תשובה לשאלתך- "וירא ה' כי שנואה לאה ויפתח את רחמה ורחל עקרה" (בראשית כ''ט, ל''א) כלומר גם לאה לכאורה הייתה עקרה מתחילה אך כיון וה' ראה שאהבתו של יעקב כלפיה פתוחה מאשר אהבתו לרחל לכן ה' פתח את רחמה על מנת שאהבת יעקב אליה תגדל. ההסבר הזה מובא ברד''ק על הפסוק האמור לעיל.
הסבר נוסף ישנו ברמב''ן שם- המסביר שמתחילה גם לאה הייתה עקרה, רק כיון ויעקב כעס על לאה על שהיא רימתה לכן רצה לגרשה על כן פתח ה' את רחמה ונתן לה בנים וכתוצאה מכך יעקב לא גרש אותה.

צוות משיבים ישיבת ההסדר קרני שומרון.

נשמח לתגובה!
כתובת E- MAIL karnei_shomron@intermail.co.il