כתובה אבודה

חדשות כיפה הרב דוד הריסון 22/06/04 09:05 ג בתמוז התשסד

שאלה

שלום,

אני וחברתים מתכננים להתחתן בקיץ הקרוב ובמסגרת ההכנות נדרשנו להביא את כתובת ההורים לרבנות לצורך פתיחת תיק נשואים.

לצערי הכתובה של הורי הכלה אבדה.

כיצד ניתן לשחזר את הכתובה או לחלופין לפתוח תיק נשואין בלעדיה?

בברכה,

פולק רוני

תשובה

שלום ומזל טוב!
מבחינה הלכתית, הכתובה האבודה של ההורים לא אמורה להוות איזו שהיא בעיה לגבי הרישום שלכם לנישואין, ניתן להשתמש בדרך כלל במסמך אחר המאשר את נישואי ההורים כגון תעודת נישואין, ישנם מיקרים שהנתונים מופיעים במחשב הרבנות במידה וההורים נישאו בארץ, בכל מקרה כדאי לגשת למשרדי הרבנות בעיר מגוריכם שם אתם נירשמים לנישואין ולשאול אותם מה עליכם לעשות ואיזה מיסמך אלטרנטיבי עליכם להמציא.
העיקר שתסירו דאגה מליבכם לקראת יום נישואיכם ובטוחני שיימצא הפתרון.
בברכה