כשרות

חדשות כיפה הרב יוסף אלנקווה 15/10/02 14:02 ט בחשון התשסג

שאלה

אני עובדת במקום עבודה עם אנשים חילוניים כך שהמטבח כולו אינו כשר, ויש לי מס' שאלות:

1.אני שותה רק מכוסות זכוכית אולם האם אני יכולה להכין לשאר האנשים בספלים שהם בחזקת לא כשרים כיוון שאין שם מספיק כוסות זכוכית.

2.הכפיות אינן כשרות והקפה והסוכר נלקחים על ידם האם יש בעיה להשתמש באותם קפה וסוכר.

תודה רבה על התשובה.

תשובה

שלום לך גברת.
אינני יודע אם המטבח בעבודה הוא מטבח "לא כשר" ממש, או שהאנשים אינם מקפידים על כשרות.
מה ההבדל?
אם זהו מטבח עם תנור, גז ויש שם אפיה או בישול או מיקרוגל שמכניסים לתוכם דברים שאינם כשרים כגון בשר וחלב או דברים טרפים – אז המטבח הזה לא כשר אלא טרף.
אבל אם זהו מטבחון כמקובל בדרך כלל במקומות עבודה ויש שם מיחם להכנת קפה, תה נס קפה, אספרסו שוקו. ואנשים שותים שתיה חמה עם עוגיות
וגם אם יש מקרר קטן וכל אחד מביא איתו אוכל.
לא נראה לי שמטבח כזה "איננו כשר"
מה לא כשר? הסוכר? התה? מה עושרים במיחם? רק מכינים בו מים חמים.
וגם אם משתמשים ב"נענע" לא של גוש קטיף, אמנם לך אסור לשתות תה כזה בגלל תולעים ותרומות ומעשרות אבל זה לא פוסל את המטבח.
יכול להיות שלא הטבילו את הכוסות והייתי מייעץ לך לזַכות אותם ולטבול את הכוסות בעצמך (בכל מקרה גם אם כלי לא הוטבל הוא לא הוטרף) ל
גבי כוסות החרס, גם בזה אינני בטוח שיש משהו לא כשר בכוס' כי בשר וחלב אין ומכינים שם רק שתיה חמה/ אלא שיכול להיות שבחורף משתמשים בטבליות מרק בשריות ובאותם כוסות מכינים נס קפה – זה מקרה של שימוש לא כשר בכוס אך אני לא בטוח שזה קיים אצלכם במשרד.
אשר על כן למסקנה, אם מדובר במטבחון המקובל במקומות עבודה ובמקומות ציבוריים אינני רואה כל סיבה שלא תשתמשי בכוסות ובמיוחד בכוסות זכוכית וכ"כ בכפיות.
אך אם זה מטבח שיש בו בישולים לא כשרים עלייך להמנע להשתמש בכל דבר שאיננו כשר.
ואני מאמין שתצליחי בדרכי נועם לדאוג לכך שהמטבח יוכל לשרת את כלל העובדים כולל אותך ומן הסתם יש עוד שומרי כשרות כי רבים הם בעמנו שומרי כשרות ואין הצדקה לכך שיהיה מטבח ציבורי במקום עבודה שאינו כשר.
במידה ויש דברים אחרים שלא העליתי אותם בתשובתי נא לעדכן אותי בפרוטרוט
בברכה רבה