כשרות

חדשות כיפה הרב שי פירון 12/09/01 21:50 כד באלול התשסא

שאלה

האם כשרות רגילה מספיקה(כאשר אין חשש לחלב נוכרי וג'לטין) או שמא צריך להקפיד על כשרות בד"ץ/מהדרין?

תודה!

תשובה

ב"ה,

דניאלה,

ב"ה, זכינו לחזור לארץ אחרי אלפיים שנות גלות. כמה תפילות התפללנו לזכות למעמד נשגב זה. עתה, עלינו לשאוף שהערכים המרכזיים של המדינה יהיו כאלה שמייצגים את יהדותה. לכן, הכשרות אינה עניין פרטי. לא מדובר כאן בכמה אנשים פרטיים שרוצים לדאוג רק לעצמם ולא אכפת להם מאחרים...
מדובר על כשרות ממלכתית שנועדה לפרוס את עקרונות התורה על כלל האוכלוסיה במדינת ישראל. כמה קדושה, כמה הארה יש בכך שהכשרות ניתנת על ידי גוף רשמי? כמה קידוש ה' יש בדבר!
כמה חלומות זוכים לבוא לידי מימוש כשהכשרות ממלכתית ולא סקטוריאלית, מסחרית או כל שיקול זר אחר!
לכן, אינני מבין מהי כשרות רגילה. זוהי לא כשרות רגילה זוהי כשרות מיוחדת! זוהי הכשרות של כולנו!
אם החומרה שלי באה מתוך פקפוק בהקפדה ההלכתית של הרב שחתם על הכשרות יתכןואני מרויח הידור כשרות על חשבון האיסור לבזות תלמידי חכמים...
אולם, אם יצא קול כנגד הכשר מסוים, ובררנו וראינו שיש רגליים לדבר, ברור שנעדיף מוצר אחר כדי שלא נכשל באיסור מאכלות אסורים. אבל לעולם לא נטען שבהכשרים של הרבנות יש בעיה קטגורית

בתיאבון!

שי