שאל את הרב

כשרות רבנות? בד"ץ?

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 06/07/04 14:49 יז בתמוז התשסד

שאלה

שלום לכבוד הרב!

יש לי מספר שאלות בנושא כשרות:

1. יש אומרים שצריך לחזק את הרבנויות האזוריות ולאכול אוכל בהכשר שלהם, אבל מה לעשות אם הכשרות שלהם לא מספיק טובה. (לפי שמועות) ניפוי הקמח הוא לא כמו שצריך, אין משגיח צמוד, ירקות לא של גוש קטיף וכדומה. אז מה צריך לעשות? האם צריך לאכול רק בד"ץ ושאר המאכלים בהכשר הרבנות הם "טרף" חלילה ואסור לאוכלם.

2. ידוע לי שישנם רבנויות מקומיות שאליהן אפשר לסמוך יותר מאשר על אחרות. אם כבוד הרב יודע/ יכול לומר מי הם והאם ניתן לסמוך עליהן?

3. מה לעשות אם תנור (מעין "טוסט" אבל יותר גדול) תוצרת חוץ. שיש חשש לקלקל אותו אם יטבילו אותו. וכן אינו מורכב מברגים וכדומה(לפי הנראה לעין) כך שלא ניתן לפרקו ושוב לחברו (-הדרך השניה להכשירו).

בתודה מראש וסליחה על גזל הזמן.

וישר כח! אתי

תשובה

ב"ה




ברכה ושלום.


1)יש לברר היטב לפני שאוכלים מי נתן את ההכשר ומה רמת ההכשר. וזה לא משנה אם זה הכשר רבנות או הכשר בדצי"ם למינהם.

ללקוחות/ הצרכנים יש כוח אדיר ואם תהיה דרישה לרמת כשרות גבוהה אז בעלי העסקים יהיו חייבים לספק את הסחורה ללקוחותיהם כי מבחינתם זה עסק כלכלי רווחי לכל דבר.

אני יכול לספר לך כי בתחום המועצה האזורית משגב (מועצה בעלת אויינטציה "חילונית"...) בכל המסעדות משתמשים בירק עם הכשר כגון גוש קטיף , ובכל המקומות המשגיח נמצא [יום יום] הבישול הוא בישלו יהודי ולא רק הדלקת האש . ועוד .

2)כדאי לך להיות מנויה על עידכון כאן באתר בתחום הכשרות ומידי שבוע תקבלי עדכונים מכל הארץ בנושא הכשרות.

3)לא נראה לי שאין דרך לפרק ברגים או איזה כיסוי או ידית או דלת וכדומה.




בברכה,




עוזיאל

.

דברי תורה לפרשת השבוע

דברי תורה לפרשת השבוע

החלק הכי טוב בשולחן השבת שלכם: רעיונות קצרים, עמוקים ונגישים על פרשת השבוע היישר לתיבת המייל שלכם

✓ נרשמת בהצלחה

כתבות נוספות