כשרות בחו

חדשות כיפה הרב שי פירון 25/06/01 22:24 ד בתמוז התשסא

שאלה

שלום רב לכבוד הרב.

יש לי הצעה חד פעמית לטוס לחו"ל לאיזור צרפת, בלגיה והולנד כאשר אני מצטרפת למשפחה שאינה דתיה(אני כן). מטעמים שונים אין אפשרות לסוע עם משפחתי או בכלל.

רציתי לברר, בגלל שזאת טיסתי הראשונה , מה אפשר לקנות במקומות שאינם מסעדות יהודיות כשרות, מה לגבי שבת אם המלון נמצא במרחק מהקהילה היהודית, וכן איך אפשר להשיג ביתר פירוט מקומות של מסעדות כשרות באיזורים אלו.

רוב תודות,

שירה

תשובה

בעקרון אין לאכול במסעדה לא כשרה, גם לא ירקות וכו', שהרי אין ידוע מה דינם ביחס לתולעים, מה דין הסכין ובעיקר בירקות שיש לגביהם דין של חריף, וכו'.
כמו כן לא ידוע מה דין הצלחת. אשר על כן, אין לאכול במסעדות. ניתן להשיג באתר מורשת פרטים על כל המסעדות הכשרות בצרפת.

כל טוב,

שי