שאל את הרב

כשרות בחו''ל-דחוף

חדשות כיפה צוות ישיבת פתח תקוה 14/06/06 13:47 יח בסיון התשסו

שאלה

שלום רב,

ברצוני לדעת מהו הדין לגבי שתיית חלב ואכילת לחם במזרח הרחוק, בין אם ברשת סופרים ובין עם במקום פרטי וקטן.

בכלל, מה אפשר לאכול בחו"ל בלי בעיה?

תודה וכל טוב

תשובה

כשרות- אין בעיה באכילת פירות ירקות וביצים, וכן אין בעיה בשתיית משקאות קרים. לגבי משקאות חמים יש לשתות רק ´פירמות´ ידועות וכן יש להקפיד לגבי סוג הכוס שבו יגישו (עדיפות לזכוכית). לגבי חלב עכו"ם תלוי במנהג שלך- יש שמחמירים בכך ויש שפוסקים בעקבות הרב משה פיינשטיין שבמדינות בהם יש פיקוח ממשלתי על החלב שאין כלל בעיה. באופן כללי לגבי מוצרים יש הבדלים בין מקומות שונים. רצוי לברר אם מישהו שטייל שם בעבר לגבי זה. יש מקומות שיש בהם רשימת כשרות של הקהילה המקומית, וכן תמיד ניתן למצוא מוצרים עם ou עליהם.
לגבי לחם, ודאי שאם יש אפשרות יש עדיפות לפת ישראל. במקרה ואין פת ישראל, מובא בפוסקים שפת של מאפיה שמוכרת לציבור מותרת אך פת של בעה"ב אסורה. יש לשים לב שההיתר הוא מצד גזירת פת עכו"ם אך עדיין יש לבדוק שכל הרכיבים כשרים. דרך פשוטה היא לברר עם אנשים שהיו שם איזה סוגי לחם מקובלים ככשרים שם. אם אתה מגיע למקום שאינך יודע אז יש להסתכל ברכיבים ולראות שכל הרכיבים צמחיים (במיוחד השומן).
בישולי עכו"ם- יש לשים לב שגם אוכל שהוא כשר אך אם הוא בושל על ידי עכו"ם הוא אסור. בנוסף לכך- אם נניח אתה נמצא באכסניה שיש בה מטבח משותף והשארת את הסיר לייבוש ואח"כ אתה רואה שסיני מבשל בו. גם אם הוא מבשל אורז בלבד הוא אוסר את הכלי משום בישולי עכו"ם (כך נפסק בשו"ע ע"פ הרא"ה, והיו מקרים מעולם). לכן אי אפשר לאכול אוכל מבושל גם אם הוא בבסיסו כשר.


דברי תורה לפרשת השבוע

דברי תורה לפרשת השבוע

החלק הכי טוב בשולחן השבת שלכם: רעיונות קצרים, עמוקים ונגישים על פרשת השבוע היישר לתיבת המייל שלכם

✓ נרשמת בהצלחה

כתבות נוספות