כמה שאלות...

חדשות כיפה צוות ישיבת פתח תקוה 26/02/06 16:02 כח בשבט התשסו

שאלה

שלום,

אני בת 17, גדלתי במשפחה דתית..

הבעיה היא שאני ביישנית

הביישנות פשוט הורגת אותי,!

אני מנסה מאד להתחזק, אבל יש לי מליונים של שאלות ואפילו את הורי אני מתביישת לשאול

מה ניתן לעשות?

הרי לא הגיוני שאשאל את רבני כיפה ( שמהם כמובן אנני מתביישת כי אני לא מכירה אותם...) כל שאלה פשוטה כמו שיש לי

לדוגמא:

האם מותר לתופף על השולחן בשבת,

האם מותר לעשות נזם בשביל יופי פנימי (שלי בלבד!) אם אני מרגישה שאני לא אוהבת את עצמי, איך שאני נראת וזה מה שיעודד אותי

( אלו סתם שאלות שעולות לי בראש כל כמה דקות

ופשוט אני מתביישת לשאול!!!)

מה אעשה?

תשובה

אשרייך ששאלות רבות עולות לך בעולם האמונה והדבר מציק לך וקשה לך . תבורכי על מעלה נפלאה זו.
אין הבישן למד, הורונו חז"ל ולכן על תתביישי , תמשיכי לשאול וננסה לענות לכולם .
חסרונות רבים יש לדרך לימוד תורה דרך שו"ת באינטרנט ועל שניים אני מנסה לעזור לך להתגבר :
1. האתר מאפשר שלא להתאמץ כלל וכלל בלימוד התורה כיוון שהכל כביכול זמין ובמקום שאני השואל יחפש תשובה , העונה נותן לו אותה , אז מה הרווח של הלמידה אצל השואל ??
2. התעוזה . האתר מאפשר לשאוך שאלות שלפני 15 שנה ועד היום בישיבות רבות אין למי לפנות ואין אומץ לשאול אותם.
למרות שכולנו מתעלמים מהעובדה שזה קיים . שאלות החינוך והסמים היו ויהיו קמים ככל האפשר .

תפקידינו וענייניו הוא להפיץ תורץ ישראל ברבים ולכן כל שאלה שתפנו אלינו תבורכו מהשמיים .