כמה שאלות

חדשות כיפה הרב דוד לוי 25/03/09 10:14 כט באדר התשסט

שאלה

בס"ד

שלום רב!

אקדים ואודה לכם מקרב לב על עבודת הקודש.

1.נזכרתי שלפני הרבה הרבה שנים בהיותי ילד קטן וטיפש(אחרי גיל מצות) גנבתי פחית מקיוסק, לצערי התחלפו הבעלים ואני לא מצליח לאתר את הבעלים הקודמים, העניין ממש מציק לי ואני ממש רוצה לתקן מה אני יכול לעשות?

2.בשולחן ערוך נכתב בעניין תפילין "כל המצוות מברך עליהן קודם עשייתן" למה מברכים על נטילת ידיים אחרי הנטילה?

3.לעניין ברכת כהנים אם יוצא מצב שאני מתפלל יחיד בשחרית יש עניין בברכת כהנים איכשהו ע"מ לא לבטל מצוות עשה?

תודה רבה וחיים נפלאים.

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום וברכה,
1. אם אינך מאתר את הבעלים הקודמים אני מציע שתחזיר לבעלים הנוכחים, יתכן שהם קנו את המקום עם החובות או הזכויות שלו. אם הם יסרבו לקבל - תן להם שהם יתנו לצדקה לפי דעתם.
אם המקום לא קיים כלל - תתרום את מחיר הפחית לצדקה ציבורית כמו לועד למען החייל.

2. במצוות נטילת ידיים שני חלקים: נטילה וניגוב. אנו מברכים לפני החלק השני של המצוה. אין אנו מברכים לפני החלק הראשון כדי לא לברך בידים מלוכלכות.

3. אם אתה כהן ואתה מתפלל ביחידות אתה מפסיד באותו יום מצווה מהתורה של לברך את בני ישראל.
אם אינך כהן - אתה מפסיד את הברכה.
בשני המקרים אין דרך לומר ברכת כהנים ביחידות

יקבל ה' תפילתיכם
דוד לוי

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן