כללי

חדשות כיפה הרב דוד פנדל 28/05/06 21:38 א בסיון התשסו

שאלה

שלום!

קודם כל רציתי לומר שהאתר הזה מאוד טוב למתחזקים כמוני ומאוד עוזר כשצריך לדעת משהו ואין את מי לשאול ואז נשארים עם הספק...

או קיי אז הבעיה שלי היא ככה...לפני כ10 שנים הגענו לארץ..אמא שלי גרושה ואבי נשאר בחו"ל ואין לנו קשר איתו,כשהגענו לפה היתה בעיה עם השפה(ויש לציין ששם כולם היו מתחתנים ומתגרשים מתי שבא להם כי זה היה קל שם לעשות את זה אז אמי לא לקחה איתה תעודת גירושין כי לא חשבה שזה נחוץ כמו שאומרים העבר נשאר בעבר)אבל הבעיה זה כששאלו אותה ברבנות איפה תעודת הגירושין שלה מאבא שלי והיא אמרה שאין לה מסמך כזה אז ישר רשמו שאני ממזרה (כמו שאמרתי לאימי היתה בעיה עם השפה וגם היום יש אז היא לא יכלה להסביר שהיא כן היתה נשואה אבל פשוט אין איתה את תעודת הגירושין)אני סיפרתי את הבעיה הזאת לחבר שלי שאיתו אני מתחננת להתחתן בעז"ה והוא אמר שיהיה טוב...אבל איך אני אוכל להוכיח להם שאני לא ממזרה??זה נורא מדכא אותי ואני לא יודעת מה לעשות בבקשה אני חייבת עזרה

תודה רבה רבה מראש

תזכו למצוות אמן

תשובה

עליך להתאמץ ולהשיג ראיה על כך שנולדת עוד לפני הגירושין. כנאה שרשם האוכלוסין חושב שנולדת לאחר שהורייך התגרשו, והוא מפקפק בתוקף הגירושין.