כיפה

חדשות כיפה צוות ישיבת פתח תקוה 31/01/06 12:42 ב בשבט התשסו

שאלה

שלום וברכה!

אני מלמדת בכיתה ו' בנים ורציתילשאול:

יש לי כמה תלמידים שצריך להזכיר להם להשים את הכיפה על הראש,

רציתי לשאול מה אני יכולה לעשות בכדי שהכיפה תשאר להם על הראש.

תודה מראש.

תשובה

הפתרון הטכני שפותר בד"כ את רב הבעיות הוא לחייבם לבוא עם 2 סיכות על הראש כי הכיפה כאשר היא נופלת כל הזמן הופכת בעיניהם להיות דבר מציק ולכן זה עוזר מאוד {נתקלתי בעבר בילד שסבל מציצית כי הוא היה רגיש לצמר עד שהבנו זאת והוא החליף לבד רגיל }.
כמובן , בצד הפתרון הזה יש ללמדם עלעניין נורא שמיים שאדם אסור לו להלך בלא כיסוי ראש יותר מ4 ' אמות הן את הרובד ההלכתי ובעייקר בגיל זה את עניין של בכל דרכיך דעהו והחשיבות שלנו שכאוהבי ה' ית' שמציאותו ית' תלווה אותנו לכל מקום ומקום .
דבר נוסף נוןא עניין קידוש ה' שבדבר שכאשר הוא מתנהג כראוי , מעבר לנחת רוח שגורם במעשיו הוא עושה קידוש שם ה' בסביבה המדוברת .
ניתן להביא לו את הרמב"ם על מעלת מקדש שם שמיים וכן את חשיבות הדבר בעיני חכמינו בתלמוד ובאחרונים