כיסוי ראש

חדשות כיפה צוות ישיבת פתח תקוה 02/04/06 21:22 ד בניסן התשסו

שאלה

אני אשה דתית שאינה מכסה את ראשה.

האם יש פירצה או היתר לכך?

מאין ההלכה המפורשת על כיסוי ראש.

בכבוד רב אשה מתלבטת

תשובה

לכל הדעות ישנה חובה הלכתית על האשה לכסות את ראשה. לדעה אחת זוהי חובה מהתורה שנלמדת מהפסוק "ופרע את ראש האשה", ולדעה שניה זוהי גזירת חכמים משום ש"שיער באשה ערווה".
אל לנו לחפש פרצות בהלכה. עלינו לראות בה קריאת כיוון, ולנסות לשאוב מרוחה ולקיימה בחיינו. התאמצי לשמור את מצוות ה', על אף הקושי שיש בהם, וה' הטוב ישיב לך כגמולך.
"ואם הסבל כבד עתה יותר משכבר הימים, כדאית היא המגמה לשאת עבורה עול. יצאנו כבר מהחוג של עמים ילדים קלי דעת, הקצים בפעולות רציניות שאין הנאתן בצדן. הננו מבוכרים בדעת ורגש אישי מלא, היודעים איך לחיות, ואיך לשא במנוחת לב וחפץ כביר את עול החיים בשביל מטרה נכבדה. אף על פי שהיא עדנה כמוסה, סופה להגלות". (אורות התחיה ו)