כיסוי ראש לאחר החופה

חדשות כיפה צוות ישיבת פתח תקוה 02/04/06 16:06 ד בניסן התשסו

שאלה

שלום,אני בת אשכנז, מתחתנת עם אשכנזי, רציתי לשאול אם חייבים לכסות את השיער לאחר החופה? ולמה? תודה.

תשובה

אם אני מבין נכון, שאלת על החתונה עצמה. לאחר החופה אינך חייבת ללכת עם כיסוי ראש, ויש שאף מקפידים על כך שלא לשכסות ראש לאחר החופה כדי לא להוציא לעז על כל בנות ישראל בדורותינו ובדורות הקודמים שלא כיסו ראשן לאחר החופה.
וודאי שמיום למחרת על הכלה לכסות ראשה.
חג שמח ומזל טוב.
יהי ביתכם בניין עדי עד.