כיבוי דוד מים (בוילער) בשבת

חדשות כיפה הרב יוסף יגודה 09/02/02 14:43 כז בשבט התשסב

שאלה

האם מותר לסגור דוד שמש (בוליער) בשבת (בהנחה ששכחתי לסוגרו לפני שבת)? מה אני יכול לעשות אם לא?

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

אדם שהשאיר את המתג של גוף החימום החשמלי (בוילער) במצב פועל (on) אינו יכול לכבותו בשבת ולכן אסור לפתוח את ברז המים החמים בשבת כי על ידי פתיחת המים החמים בשבת הוא גורם לכניסת מי קרים ובישולם בשבת.

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן