כיבוד הורים

חדשות כיפה הרב דוד צוקרמן 16/03/09 15:51 כ באדר התשסט

שאלה

אני מאד רוצה לכבד את אבא שלי אבל הוא לא נותן לי לעשות את זה כי הוא מתנהג בצורה לא כל כך ראוייה לא כמו תלמיד חכם הראוי להתנהג וזה גורם לי לזלזל בו. מאד מאד מפריע לי שהוא רואה סרטים זה גם עוד דבר שגורם לי לזלזל בו ולפעמים אני מעירה לו על זה..אני יודעת שאני חצופה שאני מעירה אבל זה מעיק לי על הנשמה זה ממש מעיק..מה עושים???

תשובה

גילית דבר חשוב: שמצוות כיבוד הורים יכולה להיות קשה. אבל קשיים אינם אמורים לרפות את ידינו. המצווה קיימת גם אם אינני מסכים עם דרך התנהגותו. ולכן מה שעושים - מגייסים את הכוחות הדרושים כדי להמשיך לכבד, ולא להעיר - ואם נראה צורך גדול מאוד להעיר - לעשות זאת בעדינות הגבוהה ביותר האפשרית.