שאלה
שלום, בחופש הגדול עבדתי אצל אבי וראיתי בעבודה שלו כרטיסי ביקור שלמסז'יסטיות, לא מזמן ראיתי בתיק של אבי דיסק של סרטים לא צנועים של בנות, ולפני כמה יימים ראיתי גם חוברות וכו'.. אני לא יודעת מה לעשות. אבי לא יודע שראיתי את זה, ואימי גם לא. האם לקחת את זה מאבי? או שזה ייחשב גזל? או שאולי כך הוא יראה שזה יעלם וידע שמישהו מבני הבית יודע או שילך לקנות את זה שוב. האם להגיד את זה לאימי שאולי זה יגרום לפירוק המשפחה.. אני לא יודעת מה לעשות?! ובגלל שאני יודעת במה הוא מסתכל לא נעים לי גם להתייחס אליו בכבוד וזה מקשה. מה לעשות?
תודה.
תשובה
כואב, כואב לראות את אבא בחולשתו. זה מערער כל כך הרבה דברים אצלנו, הילדים. אין טעם להגיד לאמא, גם אם זה לא יגרום לפירוק המשפחה. זו רכילות, ואסור לעשות זאת. מצוות כיבוד אב- את יכולה להמשיך לקיים, להכין לאבא כוס קפה כשהוא מבקש או רוצה, לעזור לו בכל מיני תחומים, וזכות תהיה לך, ותזכי לאריכות ימים כמו שמובטח בתורה.
שאלי את עצמך: מה אני יכולה ללמוד מכך? למה הקב"ה זימן לי לראות שאבא נכשל בכך? כנראה יש לי ללמוד מכך הרבה ("אל תאמין בעצמך עד יום מותך", יצר הרע יש לכל אחד, גם לכאלה שחשבתי שהם רחוקים מכך, אז כמה הסכנה קרובה אלי, וכו')