כיבוד הורים!!!!

חדשות כיפה צוות ישיבת הר עציון 05/12/05 18:12 ד בכסלו התשסו

שאלה

שויתי ה' לנגדי תמיד

לכוד הרב שלום וברכה!

אני לומד בבי"ס חילוני השאלה היא כזאת הוריי גרושים והאבא דתי ושומר שבת אך אמי לא כול כך

בכיתה ז' למדתי בישיבת בני עקיבא מסויימת ועכשיו אני רוצה לחזור לשם

אמי רוצה שאני ימשיך ללמוד שאני נמצא עכשיו אבל אני רוצה לעבור שוב לישיבה האם אני עובר על כיבוד אב ואם????

תודה מראש

תשובה

אברהם שלום,
מבחינה הלכתית צרופה אדם חייב בכיבוד הורים בגדרים מסוימים "איזהו מורא ואיזהו כיבוד? מורא- לא עומד במקומו ולא יושב במקומו ולא יסתור את דבריו ולא מכריעו. כיבוד - מאכיל ומשקה, מלביש ומכסה, מכניס ומוציא" (קידושין לא:). כך החלטה שלך ללכת למוסד לימודים כזה או אחר אין בו פגיעה במצוות כיבוד אב ואם, כול עוד החלטתך נובעת ממניעים אובייקטיבים וענייניים, ולא על מנת להכעיס חס וחלילה את ההורים.
בנוסף לכך, אם רצונך ללכת ללמוד בישיבה, ואמך מתנגדת, מאחר והיא שייכת לעולם ערכים שונה במקצת, כדאי להסביר לה שהמניע שלך הוא מתוך אמונה בערכים בהם הישיבה מחנכת, ואין כאן סתירה לקשר ביניכם. אפילו להפך, מתוך הכרה בשוני שבהשקפת עולמכם, יש לך הערכה על עצם הנכונות שלה לעשות את מה שאתה חושב שטוב לך.
חשוב להדגיש שעל אף שאין כאן בעיה/עבירה של כיבוד אב ואם כדאי שההחלטה תעשה בצורה נעימה ולא תפגע במערכה היחסים שבניכם.
חילך לאוריתא,
בנימין
צוות ישיבת אלון שבות