כיבוד אב ואם

חדשות כיפה צוות ישיבת קרני שומרון 19/12/05 18:22 יח בכסלו התשסו

שאלה

מה הדרך הטובה ביותר שתגרום לילדים לכבד את הוריהם?

תשובה

לשואל היקר שלום.
שאלתך היא שאלה חשובה מאוד ונוגעת להרבה עניינים ננסה לענות עליה בקצרה.
הדרך הטובה ביותר לחינוך ילדים בכלל וגם לכיבוד הורים שבנידון דידן היא ללא ספק הדוגמא האישית .
אם אנו רוצים לחנך את הילד לחסד הרי שעלינו להיות בעלי חסד בעצמנו אם ברצוננו לחנכו לדבר בנחת אף עלינו לדבר בנחת וכן על זו הדרך. אי לכך אם ברצוננו לחנכו לכיבוד הורים עלינו כמובן קודם כל לכבד את הורינו (אם עודם בחיים ב"ה) מעל ומעבר ע"מ לחדד את המסר של כיבוד הורים , בנוסף עלינו לדאוג שתשרה בבית אוירה של כבוד הדדי בין בני הזוג (אם אבא לא מכבד את אמא אז למה הילד כן?)בינם לבין שאר המשפחה וכמו"כ בינם לבין כל הבריות.
בהצלחה!!
צוות המשיבים ישיבת ההסדר קרני שומרון
נשמח לתגובה!
כתובת E- MAIL karnei_shomron@intermail.co.il