כוהנים

חדשות כיפה הרב אורן דובדבני 06/06/01 16:05 טו בסיון התשסא

שאלה

איך אדם יכול לדעת שהוא כוהן.

היכן ישנה רשימת שמוצ משפחה שפרושם כוהנים?

תשובה

גינת שלום
שיוך לכהונה מותנה במסורת אבותאם משפחתכם איננה מוחזקת זה כמה דורותכמשפחת כהנים ולא מקובל במשפחה שמשפחתכם משפחתכהנים אין אתם יכולים לתבוע לעצמכם כהונה - אמנם אם קיים ספק כלשהו יש לפנות לבית הדין לעשות ברור כהונה ובזמן שבנתיים אסור לגברים שבמשפחה להכנס לבית הקברות מחשש טומאה אלא אם כן מדובר באחד משבעתהקרובים שלהם יש מצוה על הכהןלהטמא
גם אם יש בקרב המשפחה מסורת
מסוימת באשר לכהונה הרי שעדיין אין בכח הדבר לתת לגברים לעלות לדוכן ולברך ברכת כהנים או לעלות ככהנים לתורה
בברכה
הרב אורן