כהן בתפילה, ושרוולים

חדשות כיפה הרב רונן לוביץ 09/06/06 14:43 יג בסיון התשסו

שאלה

1) מה דין כהן שנמצא באמצע תפילת 18, האם הוא צריך לעלות לברכת כהנים והא זה משנה שהוא כהן יחיד או לא?

2) האם מותר לברך ברכת המזון ולהתפלל עם גופיה או\ו מכנסיים קצרים?

תודה..........

תשובה

שלום רב,
1) כהן הנמצא בתפילת העמידה והוא הכהן היחיד בבית הכנסת אם הגיע בתפילה עד ברכת כהנים, יעקור מעט ממקומו כשהש"ץ מגיע ל"רצה", ויעלה לדוכן כשמגיעים לנשיאת כפיים, יברך ברכת כהנים ויחזור להשלים את תפילתו. אם הוא נמצא במקום אחר בתפילה - לא יפסיק בתפילתו ולא יעלה לדוכן.
2)אין לברך ברכת המזון בגופיה בלבד. באשר למכנסיים קצרים, אם אתה רגיל ללכת במכנסיים קצרים, אתה יכול לברך כך את ברכת המזון.

בברכה,
רונן לוביץ