יש נביא בישראל

חדשות כיפה הרב דוד פנדל 08/06/06 16:08 יב בסיון התשסו

שאלה

לכבוד הרב,

רציתי לידע את הרב על הפסק הלכה שיצא שיש נביא בישראל.

הרבי מליובאוויטש קובע הלכה למעשה בשיחה בספר "דבר מלכות" פרשת שופטים תנש"א שיש נביא בדורנו (הוא עצמו) ושאדמור"י חב"ד הם נביאים.

וכן הרבי מחב"ד אמר לעיני העולם נבואות שהתגשמו כגון במלחמת ששת הימים,מלחמת יום הכיפורים ומלחמת המפרץ.

רשימה חלקית של הנבואות ניתן לראות באתר:

http://www.chabad.org.il/Articles/Article.asp?ArticleID=143

תשובה

1. איני יודע ביחס לרבי מילובביטש, לכן נכתוב להלן דברים כלליים.

2. באופן עקרוני יש להבדיל בין מדרגה שנקראת "רוח הקודש" לבין מדרגת שנקראת "נבואה", רוה"ק קיימת גם לאחר החורבן לעומת נבואה שאינה. לכן גם אם ייתכן שתופעות של רוה"ק ישנן, אין זה עדיין נבואה, שיש חיוב מהתורה לשמוע לדברי הנביא בלבד. ועיין בהרחבה ב"דרך ה'" לרמח"ל חלק ג' פ"ג שביאר בזה.

3. גם בזמנים שישנה נבואה, לא כל דבר שאומר הנביא הוא בבחינת נבואה שיש חיוב לשמוע מדין התורה לשמוע לנביא, הנביא היה אומר גם דברי תורה וגם דברי חכמה וגם במדרגת רוה"ק שכאמור כלפיה אין חיוב שמיעה כנבואה אלא כשאר הדרכות של תורה, שכ"א עושה כרבותיו.