יש נביא בישראל

חדשות כיפה הרב רונן לוביץ 08/06/06 16:08 יב בסיון התשסו

שאלה

לכבוד הרב,

רציתי לידע את הרב על הפסק הלכה שיצא שיש נביא בישראל.

הרבי מליובאוויטש קובע הלכה למעשה בשיחה בספר "דבר מלכות" פרשת שופטים תנש"א שיש נביא בדורנו (הוא עצמו) ושאדמור"י חב"ד הם נביאים.

וכן הרבי מחב"ד אמר לעיני העולם נבואות שהתגשמו כגון במלחמת ששת הימים,מלחמת יום הכיפורים ומלחמת המפרץ.

רשימה חלקית של הנבואות ניתן לראות באתר:

http://www.chabad.org.il/Articles/Article.asp?ArticleID=143

תשובה

תודה על דאגתך להפיץ מעיינותיך חוצה. אין ספק שלפי הרמב"ם תיתכן נבואה בחו"ל, ואין ספק שהרבי היה אדם גדול ביותר בכל המובנים החיוביים. אולם גם לו יצוייר שהיה נביא, הרי שכמו גדולי הנביאים משה רבנו, שמואל הנביא, ישעיהו ושאר כל הנביאים, הוא השלים את תפקידו עלי אדמות ועלה לגנזי מרומים. על אף הקושי שבדבר, רצוי שגם חסידי חבד יעכלו עובדה זו, ולא יעקלו את דרכם.

בברכה שנזכה לגאולה בקרוב ממש