ישיבת הסדר

חדשות כיפה צוות ישיבת פתח תקוה 07/04/06 16:44 ט בניסן התשסו

שאלה

שלום רב.

אני שוקל ללכת לישיבת הסדר, אבל לא מהתאמים הרגלים:

אני לא אלך לישיבה כדי ללמוד תורה כדי להציל את ישראל- (לפי האומרים שהתורה מגינה)

אני לא אלך כדי לצאת איש חינוך

אני מן הסתם גם לא אחזק אח"כ את גושי ההתישבות

אני חושב ללכת להסדר בעיקר בגלל שאני לא אהיה לבד, וכך אפשר להרים מסגרת דתית נוחה ואכותית יותר בצבא.

האם זו לא צביעות לשרת רק שנה וחצי בגלל טעמים אלו?

תודה רבה

תשובה

אין צביעות ברצון הזה והוא חיובי מאוד. ודאי שחשוב לרצות גם בכל הדברים האחרים שציינת, אך לא כל אחד שואף לכל הדברים.
אך כמובן שאם אתה הולך לבזבז את כל שנותיך בישיבה ולא ללמוד, הבחירה במסגרת ההסדר איננה מוסרית. אבל נראה לי עצם הבקשה והרצון שלך לשרת במסגרת שתעזור לך לא להשחק בצבא מבחינה דתית ורוחנית מראה שאתה מייחס לצדדים אלו בחייך חשיבות משמעותית, ואין חשש שתבזבז את זמנך, אלא תשקיע אותו בתורה, ולאט לאט תגלה את המאור והחשיבות הגדולה שבה.