ישיבת הסדר מול כיבוד הורים

חדשות כיפה הרב ישראל סמט 01/03/05 12:25 כ באדר א'

שאלה

בס"ד

לכבוד הרב, שלום וברכה!

אני תלמיד בכיתה י"ב ואני נתון בבעיה לגבי מעשיי בשנה הבאה.

אני החלטתי שאני מעוניין ללכת לישיבת הסדר...

הוריי, מתנגדים בתוקף שאלך לישיבה.

אני אישית לומד במגמה טכנולוגית, ויש לי אפשרות ללכת ללמוד לימודים אוניברסיטאיים.

הוריי אמרו לי שהם לא מוכנים שאני "אבזבז" את זמני בלימוד תורה, בעוד שאני יכול ללמוד תורה וללמוד מקצוע ביחד...

אני אישית לא מעוניין בכך, כי ברצוני לפתח את עצמי בישיבה תחילה, ואז ללכת ללמוד...

אבל לצערי הכל מסתכם בדבר אחד והוא - כסף!

הדבר הארור שבגללו אני לא יכול ללכת לאן שאני רוצה.

הוריי לא מוכנים לשלם כדי שאלמד בישיבה רגילה.

הם מעדיפים שאלמד תורה וגם אשלב מקצוע...

אני באמת אובד עיצות!

מה אוכל לעשות?

אודה לך אם תוכל לענות לי על השאלה בהקדם האפשרי...כי הזמן אוזל...והמלאכה מרובה...

תודה רבה...

תשובה

שלום וברכה

הוריך מן הסתם חושבים על עתידך, ולא רק על ´כסף´, ויפה הם עושים.
אמנם המציאות מראה שבדרך כלל אפשר ללמוד כמה שנים בישיבת הסדר, ורק אחר כך ללמוד מקצוע.
מובן שלימוד בישיבה אינו בזבוז זמן, והוא נחוץ לאדם שרוצה ללמוד תורה ולבנות את עולמו הרוחני.

טוב שברצונך ללכת ללמוד בישיבה, הכסף אינו צריך להיות מניעה.
אם אינך יכול לשלם, ישיבות רבות יסכימו לקבל אותך גם בלא לשלם שכר לימוד. תוכל להחזיר לישיבה את שכר הלימוד בשלב מאוחר יותר בחייך.

אם הוריך יראו שאתה תקיף ברצונך ללכת ללמוד תורה, אפשר שהם יתרככו. ואם לא יתרככו עכשיו, אפשר שיתרככו כשיראו מה לימוד התורה תורם לך ולאישיותך.

חזק ואמץ!