שאל את הרב

יצירת מוסיקה....

חדשות כיפה צוות ישיבת פתח תקוה 11/06/06 01:28 טו בסיון התשסו

שאלה

שלום לכם ברצוני לעלות בפניכם נושא שחשוב לי מאוד...אני יוצר מוסיקה ולאחרונה אני וחבר שלי הלחנו שיר וכתבתי ובעז"ה אני גם הולך להקליט אותו באולפן... והכנסתי בו מילים מין המקורות מהתפילה"לכו נרננה לה'....בזמירות נריעה לו"...יש לי מספר שאלות האם מותר לי להגיד את שם ה' כשאני מקליט את השיר ?וגם כאשר אני סתם מנגן אותו?...והאם צריך לעשות הכנות כדי שהמוזיקה תהיה כשרה וטהורה לפני ההקלטה כגון טבילה במקוה וכו'?...ויש בשיר גם מילים שלי ואני מדבר על כך שהמוסיקה זאת הרגל הרביעית שעילה העולם עומד(חוץ מתורה עבודה וגמילות חסדים)..האם זה בסדר או שזאת כפירה או משהו כזה?..ואני גם כותב שכולנו כאן נבראים ושיש בורא לכל הנבראים משהו כזה,האם זה בסדר שאני ילד בן 16 שאומנם שומר תודה ומצוות ומשתדל כמה שיותר אבל לא הכי מצליח בהכל האם זה בסדר שאני רושם כאלה דברים בשיר ומקליט אותם עוד?!...(אני מאמין באמונה שלמה בבורא עולם אך לא חזק כ"כ בהכל!)תודה רבה מקוה לתשובה יפה בהקדם!!!:-)

תשובה

כל הכבוד על היצירתיות והרוח המקורית. נשמח לשמוע חלק מיצירותיך...
בנוגע לשאלתך:
א. אין לשיר את שם ה' ולהקליטו אא"כ מדובר ממש בתפילה (כדוגמת חזנות) שם ניתן אולי לאפשר זאת. הנהגה כזו ניתן למצא בהקלטות הרבות של ר' שלמה קרליבך, מהן חלקן בהופעה חיה, המקפיד כמדומני שלא לבטא את שם ה' ככתבו.
ב. אין צורך הלכתי לעשות הכנות כלשהן לפני ביצוע שירים. אך במידה וזו הרגשתך הפנימית אזי הדבר מבורך וראוי.
ג. אין שום בעיה לשיר מילים שלך ולשלבם במקורות, ואין בכך כפירה, אך זאת בתנאי שהשימוש שלך במקורות יוצא מנקודת מוצא מכבדת ומרוממת כלפי מקורות אלו, ואינו ציני ומזלזל חלילה.
ד. גם מבוגרים בני ארבעים אינם תמיד מאמינים חזק כ"כ, ולא תמיד מצליחים בהכל - זהו חלק ממהות האדם: להיות חלקי. אך עלינו לשאוף תמיד לשלמות ולמידות טובות.
בהצלחה רבה!

דברי תורה לפרשת השבוע

דברי תורה לפרשת השבוע

החלק הכי טוב בשולחן השבת שלכם: רעיונות קצרים, עמוקים ונגישים על פרשת השבוע היישר לתיבת המייל שלכם

✓ נרשמת בהצלחה

כתבות נוספות